Logga_m_blått_hjärta (2)

utmaning efter semestern

4 veckors semester och ny energi!
Vi har under sommaren varit lediga, solat och badat, ätit glass och laddat batterierna, sovit och promenerat.
Det är precis så som det borde vara...men...

Är du företagare så kanske du har känt att du inte riktigt kan släppa jobbet, lämna mobilen eller sätta mailen på "semesterledigt".
Förmodligen känner du dig splittrad och har fokus lite överallt och ingenstans. Hjärnan går fortfarande på högvarv trots att det är semester.

Som medarbetare kanske du har lättare att "ta ledigt" och efter en stressig vår på jobbet så känner du att du äntligen får vila ut! Kan hända att du redan första veckan råkar ut för en förkylning? Eller att du känner att du bara vill sova?

När semestern är slut kommer utmaningen:

  • Jag känner mig stressad innan jag ens har börjat jobbet.
  • Nej, jag vill inte tillbaka!
  • Jobbet tar all min energi och jag känner mig på fel plats.
  • Jag tycker egentligen om mitt jobb men känner mig inte motiverad
  • Jag vill ha tillbaka min arbetsglädje

- Hur kan jag göra för att få mer balans i mitt företag och mitt liv så att jag verkligen kan känna att jag kan ha fokus på att vara ledig när jag är ledig? Vad behöver jag göra?

- Vad behöver jag som medarbetare fundera på hur jag vill hantera mitt jobb efter semestern? Vad behöver jag göra?Det ska vara kul att komma tillbaka till jobbet. Man ska känna sig utvilad, vara motiverad och känna arbetsglädje!

Det här var vad en kund till mig sa om våra möten:
"För mig har våra samtal varit oerhört givande, både på ett personligt och yrkesmässigt plan.
Jag har fått bättre förståelse för mina drivkrafter i arbetslivet och hur jag kan använda mig av dem för att använda min energi på rätt sätt.
På det personliga planet har det också varit väldigt nyttigt att i kontrast till alla måsten och utåtriktade aktiviteter få vända mig inåt och inventera mina styrkor, intressen och inte minst de sidor jag behöver jobba på för att utvecklas.
Innan vi träffades första gången hade jag nog trott att karriärcoaching skulle ha mer direkt fokus på att "hitta" ett nytt jobb åt mig, men med facit i hand har jag verkligen uppskattat att vi så grundligt har tagit avstamp i vem jag är och hur jag kan hjälpa mig själv att hitta rätt.
Jag tror att alla skulle må bra av att stanna upp och fundera över sina livsval, oavsett om de är professionella eller privata."


Blir du nyfiken! Kontakta mig så berättar jag mer.
073 - 22 810 88 eller info@halsoklivet.se