Logga_m_blått_hjärta (2)

tillbaka till jobbet efter utbrändhet

Om en individ är sjukskriven i 10 dagar så kostar det ett företag ca 18.500 kr om medarbetaren tjänar 28.000 kr/månad.  (källa: försäkringskassan)
I detta fall är det inte medräknat för övertidstimmar eller produktionsbortfall för andra medarbetare som gör den sjukskrivnes arbete. Medräknat är ej heller vikarier.
Man kan då snabbt räkna ut vad kostnaden blir när en medarbetare är sjukskriven ännu längre.

Att komma tillbaka till arbetet efter utbrändhet kan vara en lång och krokig väg för en medarbetare.
Individen känner krav både från arbetsgivaren och från sig själv. Arbetsgivaren vill ju ha tillbaka sin medarbetare så fort det går och medarbetaren själv känner dåligt samvete att hen inte kommer tillbaka tillräckligt fort.

Efter en längre tids sjukskrivning av utbrändhet så kommer medarbetarens självförtroende och självkänsla att dala. Hen kommer att behöva allt stöd den kan få från både företaget, vården och försäkringskassan.  Att vara den som står mitt i alltihop är inte alltid så lätt när man heller inte mår så bra.
Som medarbetare är det heller inte så lätt att veta vad denne behöver för stöd för att komma tillbaka. 

För att kunna få tillbaka sin medarbetare till arbete efter utbrändhet så vill jag här ge lite tips:

  • Ett mänskligt bemötande är A och O. Man kan aldrig sätta sig in i en medarbetares situation men man kan visa förståelse för vad hen känner och försöka stötta så gott det går och fråga vad hen behöver för hjälp t ex bland alla kontakter inom vården och försäkringskassan. Bara att komma tillbaka till arbetsplatsen igen kan vara ett stort steg där medarbetaren kan känna ett ansvar att prestera, rädd för att misslyckas, rädd för att inte orka. Även kollegor kan tro att allt är som det var innan utbrändheten, vilket det många gånger inte är.
  • Stödja medarbetaren att vara delaktig i sin återgång till arbetet. Se till att medarbetaren berättar hur och på vilket sätt hen vill lägga upp en plan för att komma tillbaka. Hur bör arbetstiden se ut just nu? Vilka anpassningar kan arbetsgivaren göra? Ändring av arbetsuppgifter? Vilka möten hos vården behöver medarbetaren få tid till? Om medarbetaren får välja fritt, hur skulle hen vilja att det då var på arbetsplatsen? 
  • Vet inte medarbetaren vad hen behöver eller vad hen vill för att komma tillbaka? Då kan livs- och karriärcoaching hjäpa till. De kunder som använder sig av det ökar sitt självförtroende och sin självkänsla, blir säkrare på vad de kan, vill och behöver. Detta gör att de snabbare kan återgå till jobbet efter en utbrändhet och företaget kan spara pengar.
Vill du veta mer om livs- och karriärcoaching som kan hjälpa individer att snabbare komma tillbaka till arbetet efter utbrändhet?
Kontakta mig så berättar jag mer!

Mail: info@halsoklivet.se
Tel: 073-2281088

Kommentera gärna: