Logga_m_blått_hjärta (2)

vad gör jag för att behålla motivationen på arbetet?

När jag har ett arbete som motiverar mig, trivs jag, är glad och presterar bra. När jag känner att jag också får vara mig själv och får användning av mina styrkor och färdigheter, då kan jag längta till jobbet, utvecklas och ha kul. I dessa fall skulla jag kunna behålla motivationen länge.

Maj månad börja lida mot sitt slut och nu börjar vi längta efter en välbehövlig semester!
För många så har jobbet varit stressigt och man har känt sig omotiverad på arbetet under en längre tid och vid flertalet tillfällen har man funderat på om det verkligen ska vara så här.
Varje år känns det likadant inför semestern!

När första semesterdagen infinner sig är kroppen sliten och risken är stor att man åker på en förkylning redan dag ett.

När det är dags att påbörja arbetet efter ledighet så har man haft möjlighet att under sommaren reflektera över hur man faktiskt har det i sitt arbete. Ju närmare slutet på semestern, desto mer ångest får man över att det snart är dags igen....vad ska jag göra för att behålla motivationen på arbetet?

För dig som tycker att det är svårt att behålla motivationen på arbetet så skulle jag vilja ge dig några säkra tips:

  1. Analysera ditt arbete: Sätt dig i lugn och ro och börja analysera ditt arbete. Vad är det som ger dig energi? Vad är det som är kul på jobbet? Vad är du bra på? Stort som smått. Vad är det som tar energi? Hur mycket av din tid går åt till det som tar energi?
  2. Gör något: Att bara sitta och vänta på att något ska hända, då väntar du förmodligen fortfarande. Det finns mycket du kan göra för att påbörja en förändring, börja med ett litet steg. Vad kan du göra åt det som tar energi?
  3. Utmana dig själv och prata med din chef om hur du upplever din situation. Berätta vad du behöver för att få tillbaka motivationen. Utmana dig genom att ta en annan roll som verkar kul och intressant.
  4. Kollegor som ger energi: Se till att omge dig med dem som ger dig energi. Det är allt för lätt att ramla in i en negativ spiral så försök att boosta dig med positiva människor.
  5. Fira: Det finns alltid tillfällen att fira. Ge dig en klapp på axeln eller ta en fika med roligaste kollegan. Ett tips som ger energi är att skriva en lista med saker som du har gjort under dagen, inte det som du borde ha hunnit med.
Så, nu hoppas jag att du kanske känner ett uns av motivation att ta tag i ditt arbete och se vad du kan göra för att behålla motivationen på jobbet. Alla dagar kanske inte är kul, livet går ju upp och ner.

Behöver du hjälp så kontakta mig så hjälper jag gärna till!