Logga_m_blått_hjärta (2)

stressfri dag?!

Jobbar hemifrån idag.
Rätt skönt faktiskt, ingen stress. 
Redan i går tänkte jag på att "i morgon behöver jag inte ställa klockan". Bara vetskapen av detta känns som ett lugnare tempo. Jag vet att jag ändå kommer att vakna kl. 06.00 så vad är det som gör att jag inte alla andra mornar kan vakna utan klockan och få ha den goa känslan av ett lungare tempo utan stress?

Vi lever i en värld av krav, krav både utifrån och framförallt, mina egna krav. Krav att vara duktig, att klara av allt som ska göras, att få ett godkännande, att vara omtyckt och säkert många fler orsaker när vi väl tänker efter.
Vi stressar runt och känner att vi måste hinna så mycket på så kort tid! "Måste" skriver jag, men "vill" jag egentligen???
Jag tänker att vi behöver stanna upp och fundera på om vi vill eller inte vill hinna saker och vilka av dessa saker som egentligen är viktigt.
Jobbet eller livet? Jobb finns det fler av men livet har vi bara ett!

Tillbaka till min morgon...jag känne mig rätt utvilad trots att kvällen blev lite senare än vanligt då jag var på en föreläsning om personligt ledarskap kvällen innan.
Jag startar min morgon med kaffe och tidning (faktiskt en pappertidning), några ord med min man och njuter av en skön start innan det är dags att sätta sig vid datorn och starta upp.

Under tiden jag försöker lägga upp min dag så inser jag hur vikigt det är att se över dagen, vad som ska göras och hur lång tid det tar. Då har jag större chans att hinna med det jag vill.
är jag är stressad så tror jag att jag kan hinna med HUR mycket som helst på en dag och jag kan skriva ner en hel lista på saker som behöver bli gjorda. 
På kvällen inser jag att det blev en hel del saker kvar på listan och då gäller det att andas, ta fram positiviteten och säga; "Vad många saker jag hann med idag!"
Risken är annars att vår negativa hjärna inser hur mycket vi inte hann med och då är stressen i full gång!

Låt nu den här dagen bli en dag utan stress! Stanna upp - reflektera - gör en lista - vad är viktigast idag - hur lång tid tar det och gör sen en prioordning. Bra!
Ta nu lite kaffe, slut ögonen, njut av kaffet och andas i 5 minuter. Nu är du redo!

Lycka till!
 

Kommentera gärna: