Logga_m_blått_hjärta (2)

balans i livet - uttjatat?

Om 10 år går jag i pension...eller också får jag jobba några år till....eller kanske sluta tidigare?

Man brukar prata om att ha balans i livet och karriären vilket kan bli lite uttjatat kanske men ack  nog så viktigt att fundera över. Att ha balans i livet och vid pensionering är också viktigt så att jag kan må så bra jag kan, utifrån mina förutsättningar så länge jag förmår.

I går hade jag en föreläsning för nyblivna pensionärer kring att ha balans i livet och efter pensionering. Vetgiriga och frågvisa individer satt i publiken vilket gjorde att det blev en bra dynamik kring detta ämne. 

  • Hur gör man när man blir pensionär?
  • Behöver man planera något eller ta dagen som den kommer?


Det blev många diskussioner kring detta, både vad som var positivt med att bli pensionär men även det negativa.  Det negativa kunde vara ensamheten, ekonomi, avsaknaden av jobbarkompisar, yttre krav och även mina egna krav.
Det positiva vi kom fram till var att planera och strukturera så att du får ut så mycket som möjligt av det du vill och kan glädjas åt dagarna.
Ha skoj, delta i kurser, res, träffa kompisar, vakna utan väckarklockan och ta långfrukost, träna på gym, ta promenader, ät bra så att du orkar och gör något meningsfullt genom ideella krafter.

Kom ihåg att du är vuxen och kan göra precis som du vill! 
Att säga nej till någon betyder inte att du inte vill hjälpa till, endast att du är upptagen just för tillfället.

Kommentera gärna: